Ypospadias.parents

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014
Ypospadias.parents

Ήταν μερικά από τα ερωτήματα που μας απασχολούσαν από τη στιγμή που το μάθαμε μέχρι τη στιγμή που επισκεφτήκαμε για καλή μας τύχη το συγκεκριμένο site και μέσω του forum όχι μόνο βρήκαμε απαντήσεις για όλες τις απορίες που μας βασάνιζαν αλλά για ακόμη καλύτερη μας τύχη βρήκαμε και τον άνθρωπο που μας βοήθησε να διορθωθεί το πρόβλημα του γιου μας.

Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω δημόσια τον γιατρό μας, τον κύριο Μαρινόπουλο για ότι έκανε για τον γιο μας και την πραγματικά “καλλιτεχνική” δουλειά που έκανε στο “πουλάκι” του και εξηγώ, επειδή μπορεί να παρεξηγηθώ από μέλη του forum, πως ΔΕ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, απλά νιώθω την ανάγκη να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη μέθοδο με την οποία δουλεύει αλλά και το πόσο εμπεριστατωμένα μας εξήγησε τα πάντα γύρω από αυτό θέμα.
Μπορώ λοιπόν να πω πλέον με βεβαιότητα πως ήμασταν πολύ τυχεροί εγώ και η σύζυγος μου για την απόφαση που πήραμε για τους εξής λόγους:
1) Εμπιστευτήκαμε τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για το πρόβλημα μας, ο οποίος χρησιμοποιεί μια όχι και τόσο διαδεδομένη μέθοδο για την Ελλάδα, άλλα όχι το ίδιο άγνωστη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη μέθοδο της ημερήσιας νοσηλείας και όχι την ταλαιπωρία της μίας εβδομάδας και βάλε που απαιτείται για την ανάρρωση του παιδιού σε περίπτωση που η μικροεπέμβαση αυτή γίνει σε νοσοκομείο.
2) “Υπεστήκαμε” τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία, μπήκαμε στη κλινική το πρωί, αφού πρώτα είχαμε πάρει αναλυτικές οδηγίες από το γιατρό μας για την προετοιμασία του και την μετέπειτα ανάρρωση του και λίγο μετά το μεσημέρι πήραμε το αγγελούδι μας με το καινούριο “πουλάκι” του και επιστρέψαμε στο σπίτι μας!
3) Και το κυριότερο, το παιδί μας ανάρρωσε στο σπίτι του, στο δικό του αγαπημένο περιβάλλον, με τα παιχνίδια του και τους γονείς του, ότι καλύτερο δηλαδή θα μπορούσε να γίνει. Επίσης δεν είχαμε την παραμικρή επιπλοκή (συρίγγιο) και το παιδί έπερνε την φαρμακευτική του αγωγή για μία εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Τέλος στη βδομάδα επάνω επισκευτήκαμε τον γιατρό για την αφαίρεση του ειδικού αφρού πολυουρεθάνης και του καθετήρα και όλα αυτά χωρίς να ταλαιπωρηθεί καθόλου το παιδί μας.
4) Για το μόνο λόγο που αισθανόμαστε άτυχοι και μετανιώσαμε, είναι πως δεν γνωρίσαμε νωρίτερα τον γιατρό μας και πως ακούγοντας απόψεις διαφόρων, δε κάναμε την διόρθωση του υποσπαδία νωρίτερα αλλά φτάσαμε να το κάνουμε όταν ο γιός μας ήταν 11 μηνών, ηλικία αρκετά μεγάλη όπως μας ενημέρωσε ο γιατρός μας για αυτή τη μικροεπέμβαση.
Αν λοιπόν το παιδί σας έχει βαλανικό υποσπαδία μη διστάσετε να ακολουθήσετε την μέθοδο της ημερήσιας νοσηλείας και πιστέψτε με πως το συνολικό κόστος της μικροεπέμβασης αυτής είναι πολύ μικρό, μπροστά στην ελάχιστη ταλαιπωρία που θα υποστείτε εσείς αλλά κυρίως το παιδί σας.
Ζητώ συγνώμη αν έγραψα πολλά και σας κούρασα, απλά σκοπός ήταν η δική μας εμπειρία να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες σας.
Αν κάποιος από εσάς θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε επιπλέον για την εμπειρία μας μπορεί να μας ρωτήσει μέσω pm.

 

Ο γιος μου χειρουργηθηκε σε ηλικια 13 μηνων στον ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟ στη θεσ/νικη.Ηταν απο τις πιο σοβαρες μορφες και ολα πηγαν καλα και χωρις παρενεργειες.Ο γιατρος που του εκανε την επεμβαση χρησιμοποιησε μια μεθοδο κατα την οποια μετα την επεμβαση καλυψε το τραυμα με ενα αφρωδες υλικο . Το υλικο αυτο εμεινε για 2 εβδομαδες και προστατευσε το τραυμα απο ουρα και κοπρανα.Τωρα πια σε ηλικια 3,5 ετων ειναι στην ιδανικη κατασταση και χωρισ κανενα προβλημα.

 

Εκεί χειρουργήσαμε κι εμείς το γιο μας σε ηλικία 11 μηνών, πρωί μπήκαμε στη κλινική με πλήρεις προεγχειρητικές οδηγίες που μας είχε δώσει ο γιατρός μας και το μεσημέρι φύγαμε για το σπίτι μας! επίσης με αναλυτικές οδηγίες από τον γιατρό μας.
Όσο αφορά τον αφρό πολυουρεθάνης που κάλυψε το πουλάκι του ο γιατρός αποδείχθηκε επαρκέστατος όχι μόνο στην προφύλαξη από τα ούρα και τα κακάκια του, αλλά και πολύ ανθεκτικός, αν σκεφτείς ότι ο γιος μας ήταν και είναι Υπερκινητικός με το "Υ" κεφαλαίο!
Δεν έπαθε το παραμικρό, ούτε το περίβλημα ούτε και το σωληνάκι - καθετηράκι που ήταν στερεωμένο σε αυτό.
Τι καλύτερο να βλέπεις το παιδί σου να αναρρώνει στο σπίτι του να τρέχει χωρίς ενοχλήσεις δεξιά κι αριστερά, ακόμη - ακόμη να μπουσουλάει, από το να είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου για 10 ή 15 μέρες!

 

Ας γραψω και εγω την εμπειρια μας.
Οταν γεννηθηκε ο μικρουλης μας και μας ενημερωσαν για το προβλημα που ειχε ομολογω οτι επειδη δεν γνωριζα τι ακριβως ηταν και οι παιδιατροι μας το παρουσιασαν ως " προβληματακι" θεωρησαμε οτι διορθωνεται παρα πολυ ευκολα.
Οταν ομως δυο παιδοχειρουργοι εδω στην Κρητη μας ειπαν οτι θα χρειαστει καθετηρα και 8-9 ημερες νοσηλεια σοκαριστικαμε γιατι μας φανηκε πολυ μεγαλη ταλαιπωρεια για το παιδι.
Ψαχνοντας στο INTERNET αρχισα να διαβαζω τις εμπειριες σας , και ειχα επικοινωνια με τον κ.Μαρινοπουλο ο οποιος αναφεροταν σε μια καινουρια μεθοδο με ημερησια νοσηλεια και χωρις καθετηρα .Ψαχνοντας ειδαμε οτι στο εξωτερικο αυτη η μεθοδος ειναι διαδεδομενη.
Δεν θα σας κρυψω οτι εγω κυριως ημουν πολυ προβληματισμενη στο να εμπιστευτουμε εναν γιατρο που γνωρισαμε απο το internet, αλλα ο συζυγος μου μετα απο καποια ερευνα που εκανε μεσω του παιδιατρου μας με επεισε να το κανουμε.
Ετσι λοιπον ανεβηκαμε Θεσσαλονικη και το Σαββατο 4 του μηνα καναμε την επεμβαση στην κλινικη Euromedica Κυανος Σταυρος.
Την προηγουμενη μερα ειχαμε συναντηθει με το γιατρο ο οποιος αφου εξετασε το Μανο μας μας ειπε οτι ναι μεν η περιπτωση του ειναι βαλανικος υποσπαδιας αλλα η ουρηθρα ειναι αρκετα χαμηλα στη βαλανο , σχεδον δηλαδη στεφανιαια, και οτι εαν δεν μπορεσει να " φτιαξει" την ουρηθρα με τον απλο τροπο θα χρειαζοταν να βαλουν καθετηρα για 7-8 μερες αν θυμαμαι καλα.Και παλι ομως θα βγαιναμε απο την κλινικη με καποιο ειδικο αφρο στο πουλακι του μωρου μας για να κραταει τον καθετηρα.
Το Σαββατο πηγαμε στην κλινικη με το μωρο νηστικο απο 6 ωρες, του εδωσαν ενα συροπακι για προναρκωση, η οποια ομως δεν το επιασε σχεδον καθολου, και κρατοντας τον εγω αγκαλια μεχρι την πορτα του χειρουργιου ξεκινησε η επεμβαση στις 9.15.
Ο γιατρος μας ειχε ενημερωσει οτι θα κρατησει 1,30 ωρα εκτος και αν χρειαστει να κανουν την πιο δυσκολη μεθοδο οποτε θα μας ενημερωναν.
Για να μην πολυλογω, το χειρουργειο κρατησε 2 ωρες , δεν χρειαστηκε να βαλουν καθετηρα και μετα απο 3 ωρες που μειναμε στην κλινικη φυγαμε με το μικρο μας για το ξενοδοχειο εχοντας παρει απο το γιατρο καποιες απλες οδηγειες.
Διναμε παυσιπονα ( depon - algofren ) στο παιδι ανα 6-8 ωρες για τις 3 πρωτες μερες, βαζαμε ανα 12ωρο μια αντιβιοτικη αλοιφη στο πουλακι του για μια εβδομαδα και προσεχαμε να μενει στεγνη η περιοχη.Απ' οτι μας ειπε ο γιατρος τα ραμματα θα αποροφηθουν μονα τους ,και μετα απο τις πρωτες 3 μερες οπου το παιδι εκλαιγε οταν ουρουσε , η αναρρωση του μικρου ηταν παρα πολυ ευκολη.
Αυτη τη στιγμη δεν ποναει καθολου, εχθες καναμε ντουζακι και το πουλακι του εχει ξεπριστει και ειναι πολυ ομορφο.
Ξεχασα να γραψω οτι ζητησαμε απο το γιατρο αν γινεται να μη κανει περιτομη , μια και πιστευουμε οτι αυτο που δινει η φυση ειναι και το καλυτερο,και μας απαντησε οτι το ιδιο πιστευει και εκεινος και δεν θα κανει αν δεν χρειαστει.Πραγματι δεν χρειαστηκε
Επειδη ολα εχουν σημασια να γραψω οτι ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι απο τη συμπεριφορα του γιατρου, αλλα οχι τοσο απ' αυτη του αναισθησιολογου.Επισης η κλινικη ηταν πολυ καθαρη και το προσωπικο ευγενικο.
Το κοστος περιπου 2300 ευρω και ο μικρος μας 14 μηνων.
Αν θυμηθω κατι αλλο θα το γραψω .
Ρωτηστε με οτι θελετε αν εχετε καποια απορια.
Συγνωμη για τις λεπτομερειες αλλα νομιζω οτι ισως βοηθησουν.

 

Εμας, μας ειδε ο παιδιατρος μας εχθες και μας ειπε "μου φαινεται τελειο.Τα συγχαρτηρια μου στο γιατρο που τον χειρουργησε".
Γιατρε, σας τα μεταφερω!!!!!!

 

Πριν από λίγες μέρες μας είδε ο γιατρός, 2 μήνες μετά απο την επέμβαση, και επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση πήγε καλά με την πρώτη φορά! Εύχομαι σε όλα τα παιδάκια να έχουν τέτοια καλά αποτελέσματα με όσο δυνατόν λιγότερο πόνο... Ο γιατρός είπε ότι θα μας ξαναδεί σε 1-2 χρόνια και μετά στην εφηβεία.... Θα προτιμούσα φυσικά να μας έλεγε ότι δε θα χρειαστεί να μας ξαναδεί ποτέ στη ζωή του και να ξεχάσουμε το γεγονός παντελώς αλλά τί να κάνουμε... Συνέβη!

 

Κορίτσια καλησπέρα,
Πήγαμε την Τρίτη στον Κο Μαρινόπουλο για τον επανέλεγχο.
Επί λέξη μας είπε: "Το κεφάλαιο υποσπαδίας έκλεισε για εσάς".
Όλα πήγαν τέλεια.
Το πουλάκι μας έχει μια τέλεια ουρήθρα.
Κε Μαρινόπουλε σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου.
Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για το ήθος σας, την ευγένιά σας και
το ενδιαφέρον σας!!!
Να είστε πάντα καλά!!!!!!!!!!!!!!

 

Κορίτσια... 
Δεχόμαστε τα συγχαρητήρια και με γεια για το καινούργιο μας τσουτσουνάκι. 
Βγάλαμε σήμερα την περίδεση και τον καθετήρα. 
Πήραμε τηλέφωνο τον γιατρό μας, τον παιδοχειρουργό Κο Μαρινόπουλο και μας είπε να πάμε σήμερα. 
Το αποτέλεσμα;;;; 
Έχουμε ένα πανέμορφο και ολόισιο τσουτσουνάκι με μια επίσης πολύ ωραία ουρήθρα. 
Βέβαια ακόμα είναι λίγο πρησμένο, αλλά με τον καιρό θα επανέλθει στα φυσιολογικά του. 
Είμαστε πολύ χαρούμενοι. 
Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Μαρινόπουλο που με τις γνώσεις 
του, με τη μέθοδο που ακολουθεί και με την ημερήσια νοσηλεία, μας γλίτωσε από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. 
Γιατρέ μου, ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!!!!!!!!!!!!! 
Μακάρι να σας είχαμε γνωρίσει νωρίτερα! 
Κορίτσια, ο άνθρωπος είναι απλά καταπληκτικός. 
Να τον επισκεφθείτε οπωσδήποτε. Γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει! 
Και κυρίως... το μωρό δεν καταλαβαίνει τίποτα από όλη αυτήν την διαδικασία.

 

Λοιπόν κορίτσια.. 
Χειρουργηθήκαμε την Τρίτη. Την ίδια μέρα ήμασταν στο σπίτι μας. 
Όλα πάνε πολύ καλά μέχρι τώρα. 
Την Τρίτη θα βγάλουμε την ειδική περίδεση και τον καθετήρα. 
Το μωρό ταλαιπωρήθηκε στο ελάχιστο. 
Να φανταστείτε, αν ήταν κρυωμένος θα είχε μεγαλύτερο ζόρι.... 
Δεν έχει καμία σχέση η ημερήσια νοσηλεία από το να είναι δεμένο το παιδί 
χειροπόδαρα για 9 ημέρες.

 

Στην Καβάλα γεννήθηκε ο γιός μας με καισαρική.Ύστερα από κάποιες ώρες ξεκούρασης, μετά τη γέννα, ήρθε η παιδίατρος μας να μας ενημερώση για το μωρό μας.Μας είπε ότι είχαμε ένα υγειέστατο μωρό όμως στο πέος του η ουρήθρα του δεν ήταν στο σωστό σημείο.΄Ηταν πιο ψηλά κοντά στους όρχεις του.Λέγετε " υποσπανδίας" και όταν γίνει 4 -5 μηνών θα σας ενημερώσω για μια επέμβαση που θα πρέπει να κάνετε στο μέλλον.Θυμάμαι ακόμα τα λόγια της παιδιάτρου μας καθ΄ότι στο άκουσμα της λέξης υποσπανδίας δεν είχα ίδέα τι είναι και πως αντιμετωπίζεται γιατί ποτέ δεν είχα ακούσει για κάτι ανάλογο.Η αλήθεια είναι ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Μετά από κάποιους  μήνες αφού το μωρό έγινε 5μηνών η παιδίατρος μας, που την έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη, μας σύστησε στον παιδοχειρούργο Μαρινόπουλο Γιάννη λέγοντας μας τα καλύτερα λόγια.Έτσι γνωρίζοντας πολύ λίγα πράγματα επισκεφτήκαμε το γιατρό με το μωρό.Έγινε η πρώτη του εξέταση, βεβαιώνοντας μας τη σοβαρότητα του προβλήματος, γιατί η ουρήθρα του ήταν σε πολύ ψηλό σημείο, τις λύσεις της καθώς και τις συνέπειες της.Ενημερωθήκαμε από δικό του υλικό και φωτογραφίες για τα πάντα γύρω από το θέμα αυτό.Επιστρέφοντας στην Καβάλα και συζητώντας με τον σύζηγο μου αποφασίσαμε ότι οταν ο γιός μας γίνει 6μηνών να κάνουμε την εγχείρηση.

Στις 5-06-2010 ημέρα Τετάρτη βρισκόμασταν στην κλινική Κυανός Σταυρός ακουλουθώντας τις οδηγίες του γιατρού.Πριν μπεί ο γιατρός στο χειρουργείο μας επανέλαβε ότι εάν προκήψει κάποιο πρόβλημα ή οι ιστοί του δεν είναι καλοί θα σταματήσει και θα επαναληφθεί σε 6μήνες.Ηταν 4ώρες γεμάτες αγωνίας με τον συζηγό μου περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα του χειρουργείου για να ακούσουμε τα νέα.Τελικά ήταν τα πιο ευχάριστα που μας ανήγγηλε ο γιατρός, ότι δηλαδή η εγχείρηση πέτυχε με την πρώτη.

Ακολούθησε η ανάρρωση του μωρού. Με τα φάρμακα και τις οδηγίες του γιατρού που τις τηρούσα, όλα πήγαν καλά.Το πιο δύσκολο ήταν στην πρώτη του ούρηση (όπως μας το είχε αναφέρει ο γιατρός) καθώς το κλάμα του μωρού ήταν έντονο και μάλλον πονούσε.Το πρώτο 24ωρο ήταν λίγο δύσκολο,αλλά οι επόμενες μέρες κύλισαν πιο ομαλά.Πιστεύω ότι σε κάποιο ποσοστό αυτό που βοήθησε στην ανάρρωση του ήταν η μικρή ηλικία του έτσι ώστε το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει ή να τραβήξει τον νάρθηκα.Το ότι εκείνο το διάστημα θήλαζα το γιό μου με βοήθησε.

Μετά από 8μέρες πήγαμε να βγάλουμε τον νάρθηκα και το σωληνάκι και να δούμε τα αποτελέσματα.Ο γιατρός μας ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αντίκρυσμα της εγχείρισης.Το πέος του δεν ήταν πολύ πρησμένο και κόκκινο και τα ράμματα επουλώνονταν.Πέτυχε με την πρώτη φορά.

Συνεχίστηκαν οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό για την επίβλεψη της πληγής και την διάνοιξη της ουρήθρας του.Τώρα πια στην ετήσια επίσκεψη μας "ο υποσπανδίας " αποτελεί παρελθόν για εμάς.Μπορώ να πώ ότι είμαστε τυχεροί εγώ και ο σύζηγος μου που έχουμε ένα πάρα πολύ καλό γιατρό εξιδικευμένο στον τομέα του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μας Μαρινόπουλο Γιάννη και πάντα επιτυχίες στην ιατρική του πορεία.

 

Παναγιώτα     

 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 4,5 ΕΤΩΝ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΒΑΛΑΝΟΠΕΙΚΟΣ ΥΠΟΣΠΑΔΙΑ.ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ,ΑΝ Κ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ.ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑΣΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ.Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ 
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ,Κ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ PARENTS.GR ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΑΛΛΑ
ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ 2011 Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ
ΚΑΘΕΤΗΡΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ.
ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ,ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

 

 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του forum.
Διαβάζουμε εδώ και 1 ½ χρόνο τις συνομιλίες που γίνονται στο forum και νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να γράψουμε και εμείς την εμπειρία μας για όσα περάσαμε. 
‘Όλα ξεκίνησαν στον μεγάλο υπέρηχο όπου η περιοχή των γεννητικών του οργάνων δεν φαινόταν φυσιολογική, κάναμε αμνιοπαρακέντιση τα αποτελέσματα της οποίας ήταν φυσιολογικά και έδειξαν αγόρι. Οι γιατροί μας συνέστησαν να το ρίξουμε γιατί όπως είπαν δεν ήταν φυσιολογικό αυτό που έβλεπαν και πως θα γεννούσατε ένα αγόρι χωρίς πουλάκι!!! Εμείς επιμείναμε και πήγαμε για ακόμη ένα μεγάλο υπέρηχο στον κ. Αθανασιάδη (Θες/νίκη) ο οποίος μετά από σχολαστική εξέταση διαπίστωσε ότι το παιδί πιθανόν να έχει υποσπαδία. Τελικά το κρατήσαμε και ο γιος μας γεννήθηκε με την πιο βαριά μορφή υποσπαδία (οσχεοπεϊκός υποσπαδίας) και μάλιστα το πουλάκι του ήταν κολλημένο στο σώμα του ανάμεσα στο όσχεο γι αυτό και στον υπέρηχο δεν φαινόταν καλά.
Αφού διαβάσαμε τις εμπειρίες όλων σας στο forum και μαθαίνοντας περισσότερα για την πάθηση από το διαδίκτυο, αποφασίσαμε να έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με τον κ. Μαρινόπουλο Ιωάννη. Από τη πρώτη συνάντηση μας κέρδισε με τον τρόπο του, την μεθοδικότητά του και την σεμνότητά του. Εξέτασε τον μικρό και μας ενημέρωσε λεπτομερώς για τα βήματα και το τρόπο αποκατάστασης της ουρήθρας. Μας πρότεινε να ακολουθήσουμε την μέθοδο Bracka των δυο σταδίων. Έπρεπε να γίνουν 2 χειρουργεία για την αποκατάσταση της ουρήθρας. Στο 1ο τον Φλεβάρη (7 μήνων) ξεκόλλησε το πουλάκι από το σώμα του παιδιού και τοποθέτησε μόσχευμα το οποίο θα γινόταν μετά η ουρήθρα. Μετά από 6 μήνες κάναμε το 2ο όπου και έκανε σωληνοποίηση της ουρήθρας. Και οι 2 επεμβάσεις έγιναν στον Κυανό Σταυρό σε ημερήσια νοσηλεία, τοποθετήθηκε ειδικός αφρός και ένας καθετήρας έσταζε τα ούρα του μέσα στη πάνα. Η ανάρρωση και στις 2 επεμβάσεις έγινε στο σπίτι τις επόμενες 10 μέρες, χορηγούσαμε στο μικρό αντιβίωση και παυσίπονα (για 2 μέρες) και όλα ευτυχώς πήγαν καλά δεν είχαμε επιπλοκές (συρίγγια) και ο μικρός πλέον κατουρά όπως όλα τα αγοράκια!!! 
Τώρα μας μένει άλλη μια επέμβαση να γίνει αισθητικού αποτελέσματος όπου ο κ Μαρινόπουλος θα ενώσει το όσχεο, λόγω της βαριάς μορφής υποσπαδία το όσχεο με τους όρχεις είναι χωρισμένο στη μέση, έτσι και οπτικά να έχουμε μια κανονική φυσιολογία της περιοχής. Τα δύσκολα πέρασαν!!!
Αισθανόμαστε τυχεροί που επιλέξαμε τον κ. Μαρινόπουλο σαν γιατρό μας και όλα πήγαν καλά, μέσα στην ατυχία του μικρού βέβαια να γεννηθεί με αυτή την πάθηση.
Ελπίζω φίλες και φίλοι αναγνώστες του forum να μην σας κουράσαμε προσπαθήσαμε να μην μακρηγορήσουμε (είχε και άλλα να γράψουμε!!!)
Πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε με τις εμπειρίες μας όσους γονείς θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας